tirsdag 13. februar 2007

Vi er fremme :)

Ja da var 1 uke gaat her i Zambia. Forst og fremst vil vi bare si at alt har gaatt veldig bra!! Eneste problemet vi har hatt er kakkelakk invasjon paa kjokkene, men me noen goe adidas sandala, saa kverke vi de lett. Kan begynne me forste dagen: Flyet fra London lettet 18.40 og Heathrow e stooort. Flyene like saa, noen var til og med 2 etg!! Etter noen timer satt vi paa flyet til Lusaka som tok 10 effektive flygetimer. Var en ganske behagelig tur. Fikk teppe, pute, ekstra sokker, mat, dessert, drikke og mange gode filmer:) Naar kl va 6 begynte vi aa gaa ned for landing, og d va skikkeli rart aa se afrikansk natur. ALt e helt flatt og gront. Bagasjen fikk vi hel tilbake. Ikke noe problem. Fikset oss taxi inn til Lusaka, det var litt av noen forste inntrykk vi fikk. Helt anderledes: Bilene kjorer paa venstre side og rattet er paa hoyre side (uvant), mammaene gaar med babyene paa ryggen i fatle, smaa boder selger frukt og notter langs veiene og solen staar hoyt paa himmelen!! Det liker vi:) Liker sol! Taxien kjorte oss til den norske ambassaden hvor vi pratet med ei norsk dame og fikset noen smaating. Deretter ble vi kjort til bussplassen i Lusaka hvor vi satte oss raskt inn slitne, oppjaget og litt trott. Paa bussplassen var det yrende folkeliv. Et motepunkt for mennesker kan man si. Paa bussturen opplevde vi skikkelig torden, lyn og det regnet kraftig. De innfodte sa at det var fordi regskogen er like ved. Mindolo, altsaa campus er kjempe fint. Flere studenter er her ogsaa, og vi har blitt kjent me 2 jenter fra oslo som har praksis i samme barnehage. Om 1 mnd kommer d 4 stykker fra Norge som skal bo sammen me oss i huset vaart. For huset vaart er stooort. Mange soverom, 2 bad, stor stue me et par sofaer, goe stoler og spisebord. Besok av dyr som store edderkoppa, firfisle, kakkelakka, maur etc e vanli kost. Men vi bynne aa se mindre av de naa siden vi har tapet alle hull og sprayet me insekt spray! Afrikanere peker, stirrer og kaller oss mozongoer, altsaa hvitinger. Foler oss som kejndiser for de som aldri har sett hvite for. Vi har vert paa lansbygda, de var helt i ekstase og noen torte ikke hilse paa oss siden de aldri har sett hvite for. Vi har vert i byen paa marked, d va litt av et marked. Vi har ogsaa vert paa et kjopesenter..der har de ALT. Hva vi spiser.. tja..loff me syltetoy og bananer e frokost. Middagene er goe. De er me ris, kylling, pasta osv. Var paa en restaurant (Mona Lisa) her om dagen aa spiste pizza. Det smakte! Ellers er det frodig, varmt, klamt, mye vennlighet, men ogsaa mye snusk. De prover t stadighet aa loppe penger fra oss. Saa vi er paa vakt naar d gjelder penger. Vi er alle frisk og rask, og det skal vi fortsette me aa vere. Begynte i praksis i barnehagen i dag og der var det litt av et liv. Barna og lererne er glade for aa ha oss her. Dette blir spennende. Ha det saa fint saa lenge. Gyldne klemmer fra Guro, Gorild, Lise og Mari.

6 kommentarer:

jervi sa...

Misunner dere, virker som om dere har det fantastisk!

Anonym sa...

Vi er klar for noen bilder. Hilsen søstern til mari.

Anonym sa...

åh, så morro å høre!! :)
godt at alt gikk bra!! :)
Hvilket hus fikk dere? og hvilke lærere har dere? :)må hilse alle så masse fra teacher marianne :) :) nåååh... blir nestn på gråtn her jeg sitter og mimrer.. :) kos dere supermasse!! Og husk.. tråkker dere på en kakkekakk.. så skiller dn ut en sånn greie som gjør at flere kommer.. så spraaaay i vei med target ;) :)

stor klem!

twoalamonana :)

Marit sa...

Hei Lise :)
Så godt å høre at dere alle er vel fremme :)
Kos dere masse med barna , sola og som "kjendiser":)
Masse hilsen fr Marit.

Ingrid Benedikte sa...

kjekt aa hoere at dokke he det bra! drept noken kakkerlakka her i swaziland ogsaa, og blitt venna med firfirslene, dei e jo saa soete..

Kjersti sa...

Godt å høre att dere er vel fremme og har det bra :) Må si jeg misunner dere varmen akkurat nå! :) Forsett å kos dere og skriv i bloggen, artig å lese! Klem Kjersti